5 saker du inte får missa i London

Det är få som åker till Paris och väljer bort att se Eiffeltornet. Till stor sannolikhet lika ovanligt som att turister åker till London utan att se Big Ben. Alla städer har sina ”måsten”. I alla fall för de som vill se klassiska turistattraktioner. Men sen finns det även ”måsten” som inte är lika kända och som inte alltid lyfts fram i turistguiderna. I London finns exempelvis:

Gå i figurernas fotspår

Ett flertal filmer och serier utspelar sig i London. De som älskar Harry Potter, James Bond eller kanske Game of Thrones kan boka in guidade turer med dessa teman. Dessa temaguidningar blir allt mer populära då de knyter an mot något som besökarna verkligen känner igen.

Brick Lane – Marknader och shopping

Bland de som bor i London är det relativt vanligt att åka till Brick Lane på söndagar. Småbutiker, marknader och en trevlig stämning är vad som bjuds. I matväg finns det mängder av vanliga och ovanliga rätter att välja på. På söndagar är det vintage som dominerar. Här kan de som älskar att shoppa hitta något – men även de som gillar marknadsstämningen.

Afternoon Tea

Afternoon tea är verkligen något som kännetecknar England och inte minst London. Det finns mängder av caféer som bjuder på detta och vill man uppleva det i större utsträckning är det på varuhuset Harrods som det ska beställas. Men då får man även räkna med att det kostar lika mycket som att äta en lunch ute. Trevligt, avslappnat, gott och framförallt ett sätt att umgås. Det är afternoon tea.

Vertigo 42

För de som älskar champagne och mäktig utsikt så ett besök på Vertigo 42 ett måste. Det är Londons klart coolaste champagnebar och menyn är lika mäktig som utsikten. När ett bord bokas väntas champagne och panoramavy över London. Man bör klä sig propert, vara beredd att betala en del. Men det är det värt.

Vertigo 42 Champangebar i London