Appa dig genom Berlin

Appa dig genom BerlinGlömt kartboken hemma och reseguiden på hotellet? Ingen fara. Idag är det appar och bloggar som guidar turisterna rätt. Så länge det finns internet i närheten finns kunskapen inte långt bort och de som varit lite framåtseende har redan laddat hem apparna innan de åkt iväg. Appar som många gånger fungerar utan internetuppkoppling.

Så har du tänkt semestra i Berlin har du bland annat följande appar att välja mellan:

Offline Streetmap

En gratis app som inte helt oväntat går att använda off-line. Det är inte mycket mer än en karta över vägarna i Berlin med kort information om olika resmål. Mer praktisk än inspirerande.

Kiez Explorer

Det är inte ofta en app enbart fokuserar på en enda stadsdel men så är fallet med Kiez Explorer som enbart beskriver Neukölln. Det är en trendig stadsdel som hela tiden förändras. Så frågan är om appen kommer kunna uppdateras i samma takt. Appen kostar 7kronor och kräver inte uppkoppling vid användning.

Dobermans Berlin

Den stora fördelen är att det är en svensk app och därmed är all text på svenska. Här lyfts tips fram från en kollektiv anteckningsbok där alla kan skriva in sina egna tips på attraktioner i Berlin.  Den är lite splittrad i sitt upplägg men fungerar annars bra. Kostar inget och kräver inte uppkoppling.

Berlin Urban Adventures

Ännu en gratisapp som inte kräver uppkoppling. Den har många härliga och tilltalande bilder. En mycket bra app för de som inte varit i Berlin förr och vill lära känna staden på ytan. De som däremot återkommer kommer snart märka appens svaghet. Informationen känns tunn i längden.

Ulmon Berlin

En av de bästa gratisapparna på marknaden då den är mycket detaljerad i sin kartfunktion. Snygg layout och möjlighet att zooma långt ner på gatunivå. Tack vare detta ser man snabbt vilka ställen som verkar vara av intresse. Ulmon Berlin fungerar utan uppkoppling.

iBerlin

Turistförmedlingen i Berlin (Visit Berlin) har en egen app som de kallar för iBerlin. Tipsen som finns med i appen är genomtänkta och presenterar det mesta i staden. Däremot finns det inte någon text om varje ställe. Istället får man klicka på det som ser intressant ut och dirigeras därefter in på attraktionens hemsida. Den går visserligen att använda utan uppkoppling men då de flesta vill kunna läsa om turistattraktionerna är det en stor fördel att ha uppkoppling om denna app används.

Vill du hitta fler appar för Berlin? Resaenkelt.se har en handfull värdefulla tips!