Att tänka på inför golfresan

Även om det inom Sveriges gränser finns ett stort antal golfbanor att välja på så är det många golfare som väljer att boka en golfresa till något annat land på semestern. Det handlar både om att komma iväg på semester till varmare breddgrader och att få njuta av den sysselsättning man älskar mest. För de som planerar att genomföra en golfresa utomlands finns däremot vissa punkter man bör tänka över. Punkter som gör att dessa golfresor blir enklare, billigare och bättre.

  • Via resebyrå eller inte?

Det är enkelt att kontakta en resebyrå som ordnar med hela resan. De letar upp passande hotell, ordnar med flyg och transfer m.m. Men ställ detta mot att boka resan själv. Det är inte svårt att leta upp hotell på ex. Hotels.com och sedan boka en flygresa separat. Väl framme får man ta transfer eller taxi till hotellet. Vad som är billigast? Det varierar faktiskt. Med resebolagens rabatter är det inte säkert att man får det billigare att boka själv. Men det kan bli billigare. Framförallt skapas en större flexibilitet.

  • Kontrollera regler

Golfklubbor går nästan alltid som specialbagage. Därmed kan det tillkomma kostnader som varierar kraftigt mellan de olika flygbolagen. Kontrollera i förväg upp vad som krävs för att kunna få ta med sig klubborna på planet. Kanske är det billigare (och inte minst enklare) att hyra klubbor på plats?

Man bör även se över reglerna för den enskilda golfbanan. Detta gällande ex. klädkod, vilket hcp som krävs osv. Det är jobbigt att komma fram och inse att man inte får spela.

  • Välj lågsäsong

Det finns få saker som varierar så kraftigt i pris som resor. Det gäller både för flyget, hotellet och att få spela på golfbanan. Därmed kan det vara en fördel att välja att åka när det är lågsäsong. Undvik framförallt skolloven då trycket är extra stort. Ett tydligt exempel är resorna över jul och nyår som ofta ligger på årshögsta under dessa veckor.