Bo på hotell centralt i Norrköping

Allt från turister och affärsmän till de som firar sin bröllopsnatt väljer hotell som är belägna i centrala Norrköping. Närheten finns här till allt från shopping och kultur till kommunikation och utbud av restauranger. Utbudet är stort och några av de hotell i Norrköping som stadens turistförmedling speciellt lyfter fram är följande:

A Marican Hotel ligger enbart ca 350 meter från stadens resecentrum. Enkelt att ta sig hit alltså om man kommer med buss eller tåg. Just enkelheten är dess styrka. För även standardmässigt så är det ”enkelt”. Bland annat får man dela dusch och WC med andra gäster då detta finns i korridoren. Det är även enkelt att ta sig till fina grönområden och parken då dessa ligger ca 2 minuters promenadväg från hotellet. Priset? Visst känns det även ”enkelt” att betala då priset är lägre än de mer lyxigare hotellen. Men då är som sagt även standarden lägre.

Best Western Princess är det hotell som ligger absolut mest i city. Det tar ca 10 minuter att gå hit från järnvägsstationen och sedan bor man med stadens puls bara utanför fönstret. Men man behöver inte ens gå ut för att umgås med folk man känner (och inte känner). Många väljer att runda av dagen i hotellets lobby som har en blandad känsla av café och bar. Enklare fika är gratis för gästerna här och självklart går det att köpa något mer matigt att äta om man hellre vill göra det. Hotellet har även bastu, gym och gästdator. Detta hotell renoverades för några år sedan vilket gör att det upplevs bjuda på mycket hög standard utan att priset för den skull blir allt för högt.

Drott Hotell ligger även det mycket centralt. Ett lite minde hotell med enbart 22 rum vilket gör att det kan upplevas något mer familjärt än de större hotellen. För den som har tänkt turista i staden är det även ekonomiskt fördelaktigt att köpa paketlösningar via hotellet. Exempel på detta är Golfpaket, Teaterpaket och självklart Kolmårdenpaket. Många av dessa paket erbjuds även på andra hotell men det är inte alltid utbudet av paketlösningar är lika så det kan löna sig att jämföra om man vill spara några kronor på besöket.

Utöver dessa tre finns det flera andra hotell i stadskärnan men dessa tre belyser just att det är viktigt att jämföra hotell innan man bestämmer sig för var man ska bo. Bara för att flera hotell ligger nära varandra i stadens centrum så ligger de inte lika i varken pris, utbud eller standard.