Boka hotell och res till Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad med lite mindre än 300 000 invånare. Staden är belägen i sydöstra Skåne och du kan snabbt och enkelt ta dig till närliggande orter och städer, men även över till Köpenhamn som är Nordens största stad. Att besöka Malmö och öresundsregionen på semester kan bjuda på en fantastisk resa med variation som du inte hittar någon annan stans.

För att resa till Malmö kommer du behöva ett hotell för övernattning. Hotell kan du enkelt boka genom många av de populära bokningstjänsterna på Internet, eller genom någon av de mindre mer specialiserade webbplasterna som inriktat sig bara på hotell i Malmö.

Malmö stad har många hotell att välja mellan och väldigt många är beläget i de centrala delarna av Malmö. Runt centralstationen och i gamla staden finns där ett 20-tal hotell att välja mellan så du har gott om val om du vill bo centralt och nära till kommunikation.

Västra hamnen är ett fantastiskt fint område som inte heller ligger långt ifrån centralstationen. Här är utbudet av hotell sämre men det finns några enstaka som t.ex. Park Inn by Radisson som är ett 4-stjärnigt boende. Västra hamnen är även hem åt Nordens högsta skyskrapa Turning Torso på som är hela 190,4 m högt. Västra hamnen är ett område som får sin rätta lyster under sommaren med fin havspromenad, caféer, beach volleyball o.s.v.

Om vi ska prata shopping och Malmö så går detta nästan hand i hand. I de centrala delarna finns många butiker och även en del egna varumärken har butiker här. Malmö har flera shoppingcenter inom sina gränser där det nya shoppingvaruhuset Emporia som stod färdigt under 2012 är det som sticker ut mest. Det är ett av Sveriges största shoppingcentrum med ca 200 butiker och restauranger. Du kan ta tåget till Emporia från centralstationen då Öresundstågen stannar vid citytunnelstationen i Hyllievång och därifrån är det bara ett kort gångavstånd. På så sätt kan du ändå satsa på ett centralt hotell som ligger nära allt annat och sedan spendera en heldag på köpcentrumet.

Om du tänkt åka iväg en vecka eller längre på semester så varför inte börja i Malmö och avsluta resan i Köpenhamn. Dessa två städer binds samman med Öresundsbron som 14 år senare fortfarande är ett av Sveriges mest imponerande byggverk. Det är en resa som hade varit väl värd att minnas.