Boracay – Paradisön

Boracay är en ö som tillhör Filippinerna i Sydostasien. Här väntar paradisstränder med kritvit strand och kristallklart vatten. Ön är relativt liten men har allt jämt blivit mer och mer populär att åka till efter att White Beach utsågs till en av världens 10 vackraste stränder.

De flesta åker med andra ord hit för att sola och bada, och med god anledning. Stränderna på Boracay är otroligt vackra och absolut värda ett besök. White Beach skulle enkelt kunna vara hela Asiens finaste strand, men trots det är det ännu inte så många som lyckats hitta hit.

I Sydostasien åker de flesta svenskar till Thailand eller möjligtvis Vietnam och Bali. Visst åker en del till Filippinerna också, men inte alls i lika stor utsträckning. Och det är det som gör Boracay och andra filippinska öar så speciella. Här väntar paradisöar i olika storlekar där vissa är helt öde. Boracay är en av Filippinernas mest besökta resmål och de senaste åren har faktiskt allt fler turister hittat hit.

Numera är turismen ganska påtaglig just på denna ö, men det finns fortfarande ställen man kan vara för sig själv på, om man nu vill det. Boracay är alltså inte överbefolkat, även om det är ganska mycket folk på just White Beach under högsäsong.

Men det är inte bara sol och bad som gäller här, utan det finns även gott om utbud för den som söker efter fest och gemenskap. Särskilt om man reser som backpacker och vill träffa andra likasinnade. Här finns också gott om aktiviteter så som flyboarding, paddle boarding, dykning, snorkling, paragliding och mycket mer. Läs allt du behöver veta inför resan i denna reseguide om Boracay.

Hur tar man då sig hit som svensk?

Tyvärr går det ännu inga direktflyg mellan Sverige och Filippinerna, men som tur är finns det andra möjligheter att ta sig hit både snabbt och billigt. Från Stockholm, Köpenhamn och Oslo går det direktflyg till Bangkok nästan dagligen under vinterhalvåret. Från Bangkok är det sedan billigt att flyga vidare till Filippinerna. Det blir lite som en skön bensträckare efter 10 timmars flygresa, eller varför inte kombinera Boracays vackra stränder med det moderna storstadslivet i Bangkok?

Det går även bra att hitta flygresor med mellanlandning några timmar i Dubai (oftast ett prisvärt alternativ). 2 mellanlandningar är inte ovanligt, ex Dubai och Bangkok eller via London och Hongkong. Priset för en flygresa mellan Sverige och Filippinerna kan variera kraftigt, det stor skillnad på vilken tid på året resan görs, mitten av december till mitten av januari är dyrt medan det går att hitta kanonpriser i mars eller september. Vid rätt tid på året kan en tur och retur biljett kosta så lite som dryga 5,000 kronor.

Möjligheterna är många. Vill man sedan flyga vidare inom Filippinerna är detta också billigt och enkelt att göra, iallafall om man flyger med Cebu Pacific Inrikesflygen går i stort sett överallt och en flygbiljett kostar sällan över 200 kronor.