Bra att ha med i festivalpackningen

När sommaren kommer är det dags att packa för sommarens festivaler. Att vara på sommarfestivaler och bo i tält är något helt annat än att ta en lyxsemester till Yucatán i Mexico så lite extra eftertanke kan vara till en stor fördel.

Även om kartan för festivalsommarsverige ritats om fler gånger de senaste fem åren än den gjorts totalt under dem senaste femtio har inte den så kallade festivaldöden inneburit ett sämre utbud för dig som publik. Bråvallafestivalen, Siesta!, Live at Heart, Sweden Rock, Urkult, Storsjöyran, Getaway Rock Festival och den gamla klassiskt mysiga Emmabodafestivalen som fortfarande hänger kvar från 90-talet!

För dig som är ny festivalbesökare finns det emellertid en del saker som är bra att hålla i åtanke för att ge dig själv en så bra festivalupplevelse som möjligt. Många av tipsen kan även vara bra för gamla festivalrävar att påminna sig själva med.

Festivaler är som en gigantisk veckolång fest där alla dina favoritartister lirar. Du kommer träffa massor med nya vänner och fördjupa relationen med många av dina bekanta. Men som i alla andra sammanhang där många människor träffas finns det en del som inte kan hantera alkoholen.

Ta därför inte med saker som du är rädd om då risken för att de blir förstörda eller stulna är förhöjda på festivaler. Se även till att packa smart. Under en normal svensk sommarfestival kommer vädret att skifta mellan 30 grader och strålande solsken till 8 grader och regn flera gånger under en vanlig vecka. Se därför till att packa bekväma och oömma kläder för alla väderförhållanden.

Ett tips är även att införskaffa några flaskor mineralvatten att ha i tältet. Det måste ju inte vara alkohol i allt som dricks. Om dessa förvaras direkt mot tältbotten med en fuktig handduk över kommer fysikens lagar att hålla dem kylda även om tältet i övrigt har en temperatur som närmast motsvarar en finsk bastu.

Bra grejer att ha där är även choklad och chips, då socker, salt och vatten är vad din kropp får brist på under flera dagars öldrickande. Skippa därför också tangaköket och nudlarna. Se till att ha sparat ihop tillräckligt mycket pengar för att ha råd med riktig lagad mat minst två gånger men gärna fler varje dag under festivalen.