Checklista innan du reser

När man ska ge sig ut på en resa är det mycket som ska stämma. Längden på resan, vilken del av planeten man reser till och när man reser är alla viktiga faktorer att ha i åtanke när man skriver checklistan. Till exempel kan man behöva särskilda visum och vaccinationer om man reser till vissa länder. Även nödvändiga saker så som kläder och hygienartiklar bör alltid packas med.

När den här typen av saker är fixade, kan man fokusera på de lite roligare sakerna:

Kamera

Att resa utan att kunna fotografera är för många helt otänkbart. Kameran är ett måste för den som älskar att resa och se sig om. För de här tillfällena är en allväderskamera ett bra alternativ – den är liten, kompakt, stöttålig och vattentät. Perfekt för stranden eller fartfyllda äventyr alltså.

Medan man fotar kan man gärna tänka på vad man kan få ut av dem sen när man kommer hem. Vill man samla bilderna i ett fotoalbum kanske man tar mer personliga bilder. Vill man göra något lite extra, så som att trycka upp bilderna på exempelvis en canvastavla, kanske man vill ta mer sceniska och natursköna bilder med inslag av färger som matchar inredningen där hemma.

Vill man veta mer om det här inredningsfenomenet finns det mängder av sidor att spana in, exempelvis CanvasOnline.se. Att trycka upp bilderna möjliggör en personlig styling av hemmet – styling som samtidigt väcker minnen och samtalsämnen med gästerna. De allra flesta vill nog få ut mer av sina bilder, och där är just foto på canvas en bra väg att gå.

Nöjen och tidsfördriv

Ibland kan det rent ut sagt bli ganska tråkigt att resa, som vid en långflygning i molnigt väder exempelvis. Vid såna här tillfällen kan det vara bra att kunna roa sig på egen hand. Det är därför bra att i förväg fundera på de lite tråkigare stunderna som kan uppstå och hur man kan få dem att gå snabbare.

Alla har såklart olika åsikter om vad ett bra tidsfördriv är – men för de allra flesta är mobilen och ett par hörlurar bra att packa ned. Det är dock en god idé att även ha underhållning som inte är elektronisk, särskilt vid flygningar. En god bok eller en intressant tidning är därför en bra idé att ta med.

Kom dock ihåg att (särskilt om du har lite uppseendeväckande föremål med dig) att inte glömma kvar sakerna på hotellet sedan. Förutom att du förlorar dina ägodelar, kan du också hamna på mindre smickrande listor. Vagabond.se har bland annat publicerat en lista över märkliga föremål som har glömts kvar på hotellrum.