Förbered bilen inför vintersemestern

Det är inte bara kläder, skidor och mat som ska packas när vintersemestern närmar sig. Det är minst lika viktigt (om inte viktigare) att se över att man har med sig den viktiga ”bilvinterutrustningen”. Något som förhållandevis många inte tänker på men som borde vara obligatoriskt så länge man inte enbart kör inom stadsgränserna.

Grus – En petflaska med grus hjälper mycket när bilen står på is och inte får fäste

Isskrapa och borste – För att få bort snö och is på bilen och runt om den.

Startkablar – Något som alltid ska vara med, både sommar- och vintertid för att undvika onödiga motorstopp.

Förbandsväska – Enkel att ha med. Enkel att använda. Men livsavgörande i vissa situationer.

Ficklampa – Vintern är mörk och därmed kan det behövas extra ljus.

Bogserlina – Något självklart att ha med sig för att kunna ta sig vidare om olyckan är framme.

Värmepåsar – Billiga och fantastiskt sköna om bilen blir stående och man får vänta på hjälp

Reservdelar – Enklaste vägen till att kunna åka vidare om något enkelt går sönder.

Planera packning – Planera inköp

Det viktigaste är alltså att planera packningen. Men man bör inte bara planera detta utan även inköpen. Orsaken är att det finns stora summor att spara om man inte väljer att köpa in allt på ”första bästa affär”. Det brukar nämligen resultera i att man inte får det bästa priset. En väg att gå för att få rabatt på inköpen är att utnyttja den tjänst som rabattkodsidor har.

En rabattkodsida presenterar en mängd rabattkoder från flera hundra butiker. Koder som sedan används när exempelvis bilreservdelar, förbandsväska eller isskrapa köps in. Det kan då vara allt från så kallade Fri Frakt Koder som gör att man sparar 50-150kr till rabattkoder som ger procentrabatt på hela inköpet. Det finns även de företag som främst prioriterar att ge ut koder som ger konsumenterna en extra present. En liten bonus för att man handlar just hos dem.

I och med att det alltid är gratis att utnyttja de rabattkoder som erbjuds via rabattkodsidor finns det en stor fördel att gå denna väg när bildelarna ska köpas in. Detta oavsett om man väljer att handla via något stort och etablerat företag som Mekonomen eller någon mindre aktör på marknaden.