Hotell i Uddevalla

Uddevalla har, trots sin storlek, ett mycket brett utbud av boenden för de som besöker staden. Till stor del beror det på att staden ligger i det semesterpopulära Bohuslän. Några av de hotell som går att välja mellan är följande (De kan bokas via Hotelluddevalla.se) :

Hotell Villa Sjötorp

Ett fyrstjärnigt hotell som ligger lite utanför staden. Gästerna får bo i en riktigt stor villa som byggdes 1901 för att vara sommarbostad till den bruksägare som bodde på orten (Emil Haeger). Byggnadens historia återspeglar sig tydligt i hotellets inredning där en stor del av inredningen är original. Det i sig gör att lugnet lätt lägger sig över hotellet och inte blir det sämre av den sköna miljö som hotellet är beläget i. Ett perfekt boende för de som vill komma från stadskärnan, uppleva lugnet och drömma sig tillbaka till början av 1900-talet. Detta utan att för den skull behöva tumma på kvalité, lyx och bekvämlighet.

Åh Stifts- och konferensanläggning

Är man ute efter ett billigt boende är Åh Stifts- och konferensanläggning ett bra alternativ. De erbjuder en av de billigaste hotellnätterna som går att få i Uddevalla med priser från 400kr natten. Men det är knappast enbart det låga priset som lockar turisterna hit. Hotellet ligger mycket naturnära och är uppbyggd som en stor gård/lägergård. Ett perfekt ställe för större sällskap att åka till för att umgås, vara på konferens eller kanske svensexa.

Inredningen är ljus och modern och sammanlagt finns det 190 rum och konferenslokal för 300 personer. I och med miljön, att det finns många rum och att de erbjuder bröllopsmiddagar har även bröllop blivit allt vanligare på denna gård.

Best Western Hotel Carlia

Mitt på Drottninggatan ligger Best Western Hotel Carlia. Ett hotell som alltså passar de som vill ha nära till stadens centrum, nattklubbens puls eller bara snabbt vill kunna ta sig till järnvägsstationen för att ta sig vidare dagen efter till resans slutmål.

Här bjuds gästerna på en stilren och modern inredning med ganska många ”raka” linjer. Inte det mest personligaste och mysigaste boendet men däremot fräscht, snyggt och funktionellt.

Eftersom Evert Taube ofta valde att bo på detta hotell på 50-talet och 60-talet har man även lyft fram detta i vissa rum. Dessa har en bit av en textrad eller en låts historia som inspiration bakom inredningen. Kanske framförallt något för de som känner till Taube väl och hans musikaliska historia.

Hotel Riverside Uddevalla

Precis som namnet antyder ligger Hotel Riverside Uddevalla precis vid vattnet vilket bjuder många gäster på en skön och härlig utsikt genom fönstret. Det är Bäveån som rinner strax utanför och de som vill ha utsikt över ån bör säga till det vid bokning. Det är nämligen bara hälften av rummen som bjuder på detta.

Riverside ligger nära naturen och vattnet. Men nästan lika nära är det till centrum. Det är enbart 500 meter till stadens stora busstation och 900m till järnvägsstationen.

Ett lugnt hotell i stadens centrum. För den som behöver hjälp med att slappna av finns Pias Massage & Hälsa som erbjuder en rad olika Spabehandlingar. Avrunda dagen på gourmetrestaurangen Alex Gastronomi Riverside och dagen avslutas på allra bästa sätt. Priset ligger på från 870kr per natt.