Hyra bil på Malta? Pressa priset

Räkna på prisetDen svensk som vill utforska den historiskt intressanta ön Malta med bil har egentligen enbart ett enda val. Det är att flyga dig och hyra bil på ön. Visserligen går det färjor från bland annat Italien hit men det är ytterst få som tar sig hit via den vägen. Enklast är att boka en flygstol eller en hel charterresa och sedan hyra bil under de dagar man är där.

För att hålla nere kostnaden bör man tänka på följande:

Boka i förväg – Från Sverige

Självklart kan man boka bil på plats men det brukar nästan alltid bli billigare att hyra bil på Malta i förväg. Många företag har att priset blir billigare ju tidigare man bokar.

Därtill ska man jämföra de två olika vägarna att få tag på hyrbilen. Den som bokar i Sverige gör detta via en svensk hyrbilsportal som är helt på svenska. Får man problem kan man alltid kontakta kundtjänst och få stöd för att reda ut problemet. När man sedan reser iväg är alla biljetter bokade och klara.

Väljer man istället att boka på exempelvis flygplatsen på Valetta (huvudstaden) kommer för det första priset till största sannolikhet bli högre. För det andra vet man inte vilket utbud som kommer att erbjudas vilket gör att det kan sluta med att man får en betydligt större (och dyrare) bil än vad man är behov av.

Minst 21

Det vanligaste är att föraren måste vara minst 21 år för att få hyra bil. Det är även vanligt att man får betala extra om man är under 25 år. Detta eftersom skaderisken är så mycket större. Finns möjligheten att någon äldre hyr bilen är detta därmed en stor fördel.

Jämför hyrsätt

Det finns två sätt att räkna ut hur mycket bilhyran kommer att bli. Antingen betalar man en relativt låg startsumma och man får då enbart åka några få mil innan man även får betala extra per körd mil. Den andra är att den fasta kostnaden är högre och att man därmed har fria mil. Genom att göra ett överslag gällande hur långt man kommer att åka kan man hålla nere kostnaden på denna punkt. Kom ihåg att Malta inte är en stor ö så kanske räcker det med ett visst antal fria mil.

Lycka till – Glöm inte körkort, försäkring och att man inte får köra och prata i mobiltelefon!