”Måsteaktiviteter” i Kazakstan

Det har blivit allt mer populärt att resa till resmål som inte är så ”klassiska”. Visserligen är det mängder som åker på charter fortfarande men resebolagen gör allt för att bredda utbudet eftersom efterfrågan ökar på de mer udda resmålen. Ett av de länder som fortfarande många inte tänker på som semestermål är Kazakhstan. Men landet har en hel del att bjuda på till besökarna och det är tydligt att det är naturupplevelser som ligger i fokus.

Ponfilov Park – Parken i sig är vacker men det är inte det i första hand som gör att man ska komma hit utan det som drar turisterna är istället världens högsta träbyggnad. En mäktig byggnad som visar på byggnadsperfektion till det yttersta.

Vandringsleder – Landets kuperade landskap skapar enormt vackra vyer men även fantastiska möjligheter till mäktiga vandringsturer och möjlighet till skidåkning. De som tycker om att gå i bergen kan med fördel välja att åka till bergen Medeu och Chimbaluk som lockar många av de som tycker om friluftsliv. Från dessa två berg går det långa och fina vandringsleder som slingrar sig ner för berget. Däremot bör man vara försiktig och gärna kolla upp hur vädret kommer att bli. Orsaken är att det är varning för laviner – året runt.

Himmlabergen – Bergskedjan vid namn Tian erbjuder även den fina utsikter. Men här finns även en hel del annat att göra. Vid bergsjöarna Kolsai går det att åka på fisketurer, rida eller njuta av naturen på andra sätt. Vintertid kan man dra på sig skidorna eller skridskorna.

Naturreservat – Landet har flera naturreservat med olika inriktning. Kurgaldino är främst känt för att vara världens nordliga plats där man kan stöta på den rosa flamingon. Detta medan Naurzum bjuder på en mycket varierande miljö där man både kan vandra på sanddynor och gå i lummiga skogspartier.

Med andra ord – Är du intresserad av naturupplevelses utöver det vanliga så kan kanske Kazakhstan vara årets resmål.