Museum och Hotell för barnen i London

Så länge man inte vill åka själv till London så behöver man ta hänsyn till varandras åsikter och idéer om vad som ska upplevas under vistelsen. Är det barn med i bilden brukar deras åsikter väga tungt då en familjesemester med missnöjda barn knappast går till familjehistorien som de bästa och roligaste semestrarna. Betyder det att man måste utesluta museum helt och hållet? Inte alls. Ett flertal alternativ finns att välja mellan.

Barnvänliga museum

För barn mellan 3-10 är ett besök på Tate Britain en rekommendation. Många förknippar detta museum med ett stort galleri och det är det också. Men för barnen kan det bli långtråkigt att titta på dessa tavlor lika länge som föräldrarna vill göra detta. Det är då som barnen kan gå till målarhörnan där de kan återskapa de kända tavlorna med egen tolkning. Speciella aktiviteter anordnas även på museet på helger.

På Museum of Natural History finns ett flertal dinosaurier vilket brukar vara spännande för barn i skolåldern. På samma museum finns ett unikt rum där man kan uppleva hur det är att vara med om ett jordskalv. En mäktig och lite obehaglig upplevelse.

Både gammal och ung kan även åka till Buckingham Palace och se vaktavlösningen. Just denna händelse brukar fånga intresset hos både barn och vuxna. Efteråt kan man ta en guidad visning i Buckingham Palace och för de som kommer med barn finns en speciell visning som just vänder sig till barnen.

Barnvänligt hotell

Självklart ska man planera semestern utifrån vad barnen vill göra på dagarna. Men man bör även tänka på hur familjesituationen är när hotellet ska bokas. Det är nämligen mycket stor skillnad på hur barnvänliga hotellen är. En trygghet kan vara att välja ett hotell som har reception öppet dygnet runt där det går att köpa mackor, frukt eller annat. Vissa hotell har även lekhörnor, barnvänliga pooler, spelrum och filmrum. Nu är det visserligen inte på hotellet som barnen kommer att vara under större delen av vistelsen men tryggheten att det finns saker på hotellet som även möter barnens behov är något som väger tungt för många barnfamiljer.

Ett exempel på familjevänligt hotell i London är The Athenaeum. Hotellet har Kids Concierge som hjälper familjerna och barnen. Detta bland annat genom att kolla upp vad barnen tycker om för filmer och se till att dessa finns i rummet när de anländer. De har även barnvänlig meny i restaurangen, möjlighet till att hyra nannys och wi-fi.