Pressa hotellpriset på jämförelsesidan

Det finns flera jämförelsesidor på internet där du snabbt och enkelt kan jämföra och boka hotell. Genom att använda dessa går det att hitta de bästa priserna – inte bara genom att välja billigaste hotellalternativet. I detta exempel har vi utgått ifrån hotellbokningssidan HotelSpecials men flera av dessa tips kan även appliceras på andra liknande hotellsidor.

Hotell - Boka in

Deals

HotelSpecials har en avdelning som de kallar för ”Deals”. Det är erbjudanden där hotellen ger en rejäl rabatt på ordinariepris. Med andra ord kan man likna det med reaavdelningen på en E-butik. Det behöver självklart inte betyda att det är riktigt låga priser – bara att det är betydligt lägre än ordinarie pris.

Det kan exempelvis vara ”Bo 3 nätter – betala för 2” eller ”VIP Upgrade – Uppgradera rummet gratis”. Men det kan även vara specifika hotell som ger 20-25% rabatt på en bokning inom en viss tidsperiod.

Söka hotell

När en sökning sker efter hotell anger du vilken stad du söker hotellet i samt vilka datum det gäller. Vid en sökning efter hotell över en weekend i Stockholm ungefär en vecka framöver visas över 100 resultat. Men många av dessa är irrelevanta eftersom priset är inte är tillräckligt lågt.

Klicka därför i filtrering i samband med sökningen. Här går det att välja mellan ”mindre än 500”, ”500-1000kr” osv. För att göra detta exempel tydligt genomförs en filtrering till enbart de allra billigaste hotellen.

I just detta exempel kvarstod det enbart ett enda hotell, Connect Hotel Stockholm Älvsjö, som med ett pris på 475 kr per natt kom under den valda gränsen.

Men kolla upp avbokningsmöjligheten

Billigt är bra – men se upp med avbokningsmöjligheten. Ibland erbjuds riktigt låga priser men utan någon som helst chans att boka av. Det kan helt enkelt bli riktigt dyrt om man av någon anledning behöver byta hotell.

På denna hotellsite markeras det ut om hotellet har ”Flexibel om- och avbokning”. Det innebär därmed att man kan boka av fram till 18:00 dagen före ankomstdagen. I annat fall debiteras för första dagen i bokningen. Har man bokat två nätter får man iallafall pengarna tillbaka för alla utom den första natten om avbokning sker senare.

Hotell frukost

Men kolla upp frukost

En annan sak man bör dubbelkolla är om frukost ingår eller inte. Det är extremt ovanligt att det inte ingår på medeldyra eller dyra hotell. Men på de allra billigaste kan det uppkomma en extraavgift. Är man flera i rummet som ska köpa frukost kan den totala kostnaden för boendet bli oväntat högt.