Resa till Khao Lak – utan barn

En tydlig trend inom hotellbranschen är att skapa nischade hotell där man fokuserar på en enda kundgrupp. Här finns allt från familjehotellen som erbjuder något för hela familjen (med fokus på barnen) och spahotellen med betydligt högre åldergräns. För de som reser till Thailand för att bara ta det lugnt och ha det så tyst och stilla som möjligt omkring sig kan det vara smart att titta på barnfria hotell i Khao Lak. Att de vuxna gästerna kommer att vara tystare än vad barnen hade varit kan hotellen inte lova – men chansen är större.

Bhandari Oriental

Hotellet har en åldersgräns på 12 år men med tanke på att hotellområdet knappast är utformat för att möta äventyrslystna tonåringars behov så skulle de kunnat sätta betydligt högre åldersgräns. Här blandas en spännande arkitektur med klassiska delar där solstolarna och parasollerna ligger i fokus.

På hotellet finns fitnesscenter och som besökare har man även rätten att besöka dess systerhotell som har en mer utbyggd spaavdelning. Här går det även att boka massage eller andra sköna behandlingar. Någon barnpool finns inte och inte heller någon bar. Med andra ord saknas de två faktorer som brukar kunna höja ljudnivån på hotellområdet.

Sensimar Khaolak Beach Front Resort

Ett hotell som valt att fokusera på tvåsamheten. Det finns exempelvis bara dubbelrum att välja på men däremot kan man välja om man vill bo i hotellbyggnaden med närhet till poolen eller i bungalow närmare havet. Möjligheten finns även att bo på en liten höjd ovanför hotellet. Bästa utsikten lovas härifrån!

För gästerna ingår halvpension där man kan välja mellan att få lunchen eller middagen på hotellet.

Sensimar har valt att ha en åldersgräns på 18 år vilket tydligt visar på vad för besökaren kan förvänta sig gällande lugn och ro. Inget som stör – bara tid för varandra.