Resa till Thailand

Thailand har blivit svenskarnas favorit i Asien. Det är inte så konstigt med tanke på vad landet har att bjuda på. Hit kan både äventyrslystna personer åka likväl de som håller sig inom hotellet område och njuter av att allt är ”all inclusive”. Innan resan bokas bör man funderat över vad man vill ha ut av sin resa till Thailand. Det styr en hel del var man ska befinna sig under semesterns dagar. Här presenteras några av de öar man kan välja mellan. Men man ska komma ihåg att det är lätt att ta sig mellan dessa öar. Skulle man tröttna är det bara att luffa vidare.

  1. Ko Tao

Ön som även går under namnet sköldpaddsön. Chansen att man ser en sköldpadda eller något annat spännande vattendjur är stor eftersom vattnet är extremt klart kring ön. Det är en av orsakerna till att så många dykskolor också är belägna här.

Den som inte är så äventyrlig av sig kan istället ta en taxi upp i bergen där Jamahkiri Spa ligger. Ett spa som erbjuder allt från bastu, ansiktsbehandlingar och massage. Allt till mycket låga priser  – i alla fall i jämförelse mot vad det hade kostat i Sverige.

  1.  Ko Samet

Eftersom Ko Samet bara ligger några timmar bort från Bangkok är det ett populärt resmål på helgerna även för de som bor i landet. På delar av stränderna blir det därför aldrig tyst och lugnt. Bad, sol och lek på dagen och fester på nätterna. Men självklart finns det delar på den 6 km långa ön som är betydligt lugnare än Na Dan Pier dit de flesta taxibåtar åker.

  1. Ko Kham

En liten ö på bara 300*200m men Ko Kham har gjort sig känd ändå. Detta på grund av dess mycket vackra sandstränder. En klarvit sand ligger som en snygg kontrast mot de mörkt svarta stenarna och bergen.  Ön är även mycket barnvänlig. Både för att det inte finns någon trafik på ön samt att det är långgrund i vattnet.

  1. Ko Chang

Om det är Thailands grönaste ö är svårt att säga men ön går under namnet ”den gröna elefantön”. En skön ö att besöka om man både vill njuta av sol och bad men ändå lätt kunna hitta skuggan. Här växer nämligen palmerna ända ner till strandkanten vilket nästan skapar en ”djungel”-känsla på vissa ställen.