Ses på distans – när resan blir inställd

Har flyget blivit inställt och du inser att kommer att missa bästa vännens födelsedag? Var lugn – det finns flera sätt att ”ses” och uppvakta någon även på distans, bland annat genom att skicka tårta med bud. En tårta till dörren och ett videosamtal med skönsång kommer garanterat att muntra upp födelsedagsbarnet även om du inte fysiskt kan vara på plats vid firandet.

Skicka tårta med bud

Det händer dom allra flesta någon gång, att man missar ett uppvaktande av någon som står en nära. Det kan som sagt ha med inställda resor att göra men även om man inte kan vara med och fira på plats kan man överraska ändå. Ett tårtbud är både en rolig och god överraskning att få, och tack vare dom onlinetjänster som finns är det otroligt enkelt att lägga en sådan beställning.

Att skicka tårta med bud är precis som vilken annan budtjänst som helst. Man väljer helt enkelt vilken tårta man vill skicka, fyller i mottagarens namn, adress och andra uppgifter, betalar och sedan sköter resten mer eller mindre sig självt. Tårtan levereras till den aktuella adressen på önskat datum och så nära önskad tid som är möjligt.

Ett tårtbud passar givetvis även vid andra tillfällen än födelsedagar, till exempel om någon är sjuk, och är det perfekta sättet att visa att man finns där – även om man rent fysiskt är långt borta. Skicka bullar eller bakverk via Bjuda.nu
Skicka tårta med bud

Säg det med en video

När bussar, tåg och flyg blir inställda har vi mycket att tacka tekniken för. Med videosamtal känns det nästan som att man träffas på riktigt även om avståndet är väldigt långt. Att ringa upp och sjunga för den där vännen som fyller år kan vara minst lika betydande som att plinga på dörren och göra det. Skulle man vara så långt ifrån varandra att det finns tidsskillnad går det alltid att spela in en video och skicka som meddelande istället.

Även om känslan inte blir 100% samma av att ses på distans kan man sannerligen vara med och uppvakta eller uppmuntra någon ändå. Att skicka en god tårta i stället för det klassiska blombudet är ett roligt sätt att göra något annorlunda. Med hjälp av videosamtal kan man till och med delta när tårtan ska ätas, oavsett om man befinner sig på andra sidan jordklotet eller bara i grannkommunen. Skicka videohälsning med en kändis på Memmo.me