Sevärdheter i Malaga

Turistvänliga staden Malaga har sevärdheter för både stora och små. Både för de som söker action och de som söker lugn. Här nedan presenteras tre av de platser som man kan söka sig till om lugnet är det som prioriteras.

Centro de Arte Contemporáneo

De som tycker om att gå på museum har valt helt rätt spansk stad. Malaga erbjuder nämligen över 20 olika muséer vilket är ovanligt mycket för en stad i den storleken. Ett av de mest välbesökta och kändaste är Centro de Arte Contemporáneo som bjuder på ett stort utbud av målningar och skulpturer. Här blandas verk från stora konstnärer till musiker och andra kända celebriteter.  Bland annat finns ett verk av Paul McCartney.

Jardin Botanico

Är man det minsta intresserad av botanik är Jardin Botanico ett måste. Trädgården som ligger mitt i staden är 30.000 kvm stor och innefattar 500 olika tropiska arter planterade i mycket fina arrangemang. Även de som inte är intresserade av blommor och växter söker sig hit för att få en skön promenad en bit från trafikens muller. En rekommendation är att besöka trädgården en gång på dagen samt en gång på kvällen när solen gått ner. Det är två helt olika upplevelser.

Kyrkor och Katedraler

Finns det något ställe som bjuder till mer tystnad och eftertänksamhet än en kyrka?

Då Spanien har en lång historia av kristendom i landet finns här mängder av vackra kyrkor och katedraler. En del bjuder på det minimala och mysiga rummet medan andra visar upp mäktiga och stora kyrkorum. La Catedral (Katedralen) är en av de mest besökta på grund av dess storhet och dess detaljrikedom.

Vad passar bäst?

Att läsa turistguider som hämtas på resebyrån är ett sätt att få sig en bra överblick över alla de sevärdheter som Malaga erbjuder. Men samtidigt är det säljande material. Broschyrer och kataloger som vill få personer att åka dit och uppleva den spanska staden. Men för att veta vad andra tycker, få tips och idéer är det bättre att vända sig till andra håll. Låt sökmotorn visa resultaten för Malaga Sevärdheter så kommer både informationssidor upp likväl som inlägg på diskussionsforum. De som vill analysera de olika platserna på djupet bör både läsa på om turistattraktionerna men även läsa vad andra har tyckt. Den fantastiska torgförsäljningen som utmålas i resekatalogen kanske snarare skulle presenteras som den fanatiska försäljningsorgien.

Så besök Malaga och njut av vad staden har att erbjuda. Men läs på först. Det tjänar du på både ekonomiskt och upplevelsemässigt.