Sparesa till Japan

En typ av resor som är på stark frammarsch är temaresor. Utöver att uppleva nya kulturer, få smaka annorlunda maträtter och besöka oväntade turistattraktioner så har hela resan en röd tråd. Det kan vara en sportresa med fokus på sport likväl en kulturresa med fokus på arkitektur och design.

En av de resor som går att hitta hos många resebyråer är sparesor. De som inte har så mycket tid kan genomföra dessa inom landets gränser medan de som vill uppleva något helt nytt åker långt bort för att slappna av helt och hållet. Ett av de länder som man kan åka på sparesa till är Japan. Landet har en lång kultur kring att ta hand om både själ och kropp och många asiatiska behandlingsformer finns idag i Sverige.

Det är inte bara hudvårdsbehandlingar och andra behandlingsformer som kommer från Japan utan även en del unika hudvårdsprodukter.

En av de spaprodukter som kommer från Japan är japansk konjac svamp. För den som inte är insatt i ämnet kan det låta som att det är en alkoholprodukt men det handlar om en mjuk tvättsvamp som är framställd av den japanska växten Konnyaku. Det är inte bara namnet som är oväntat utan även var svampen hittas på växten. Det är nämligen växtens nöt som är svampen. Japansk conjac svamp har ökat i försäljning stort i Sverige efter att svenskarna fått upp ögonen för denna ekologiska, ekonomiska och ergonomiska svamp att använda vid exempelvis bortskrubbandet av döda hudceller.

Med andra ord bjuder en sparesa till Japan på mer än bara avslappning. Här möter besökaren flera nya behandlingsformer oavsett om det är ansiktsbehandlingar eller yogaövningar. Dessutom kan man testa på produkter som bara delvis har blivit kända på den svenska marknaden. Med andra ord, ny kultur, nya upplevelser och nya sätt att uppleva spa. Men allt med den röda fina tråden som karakteriserar en sparesa.