Tips på Hotell i Jönköping

Oavsett om det handlar om affärsresa eller semesterresa så behöver alla någonstans att bo. Är resans mål Jönköping kan några av följande hotell rekommenderas i staden vid Vätterns kant.

Elite Stora Hotellet

De flesta hotellkedjor har någon specialitet och för kedjan Elite handlar det om att erbjuda hotellvistelser i gamla byggnader som både bjuder på en mäktig upplevelse och historiska vingslag.

Detta hotell ligger i en stor byggnad som har sina anor från 1800-talet. Det är ett av de lite dyrare hotellen i staden men man får verkligen lite mer för de extra kronorna. Fantastisk byggnad, vacker utsikt över vattnet och ett fyrstjärnigt hotell med mycket god service. För de som vill lyxa till det extra mycket finns sviterna högst upp vilka verkligen ger en upplevelse utöver det vanliga.

Den som inte vill ge sig ut på stan för att leta restaurang kan gå till hotellets egna som heter Bishop´s Arms. Namnet förknippas främst med mängder av ölsorter och så är fallet här också även om utbudet på maträtter också kan tilltala de allra flesta.

Scandic Portalen

Vill man bo centralt i Jönköping är Scandic Portalen ett bra alternativ. Det är beläget mycket nära tågstationen som i sin tur ligger några hundra meter från stadens city. I samma byggnad ligger Atlantis Spa som är en av Sveriges modernaste anläggningar inom Spa. Här finns också en hel del träningsmöjligheter med bland annat gym, träningscyklar och löpband.

Quality Hotell Jönköping

Även Quality Hotell går att välja för de som vill bo centralt. Med en fem minuters promenad når man stadskärnan. Hotellet har en mycket modern och stilren inredning i samtliga 111 rummen. Det är även populärt att ha större konferenser här då de har lokaler som tar upp till 220 personer. Ett klassiskt cityhotell till priser på medelnivå.

Brovillan

Var gränsen går mellan de hopväxta städerna Jönköping och Husqvarna är inte helt lätt att avgöra. Det gör att hotellen som ligger på gränsen ofta marknadsförs i de bägge städerna. Så är det exempelvis med hotellet Brovillan som är beläget vid väg 132. Ett familjärt hotell med enbart 10 rum. Glöm allt vad stora hotellkomplex heter och slappna av på ett mycket rofyllt hotell bara fem meter från Stora Nätaren (sjö). Hyr båt inför fisketuren, njut av grillmaten i en grillkåta eller boka möjlighet att fiska kräftor. Välkommen till naturen och stillheten. Välkommen till Brovillan.