Tjäna pengar till klassresan

Efter att ha gått i samma klass ett flertal år kommer klassen att splittras inför gymnasiet. Det inte bara i att man splittras till olika klasser beroende på intresse utan även olika skolor och olika städer. Som en sista sak att göra gemensamt är det många klasser som väljer att åka på en klassresa. En resa som gör att man verkligen kan minnas tiden tillsammans på ett positivt sätt.

Men hur får man ihop pengarna? Idag finns det regler som säger att skolor inte får kräva att eleverna ska betala ur egen ficka. Detta för att det inte ska bli en exkluderande resa. Att sälja saker gemensamt för att få ihop pengar är därför ett bättre alternativ.

Ett av de företag som erbjuder enkla och lönsamma vägar att gå för att få in pengar till klasskassan är Delikatesskungen. Precis som namnet avslöjar är det delikatesser som företaget valt att fokusera på.

Just produkter som går att äta är ofta mycket lättsålda. Detta inte minst när föräldrarna tar med sig och lägger fram produkterna på fikabordet på jobbet. Att få sig något riktigt gott till kaffet ses bara som en fördel på en jobbig dag på jobbet. Att det sedan är ungdomar som får pengarna som går till klassresa gör ju inte att chansen minskar att personalen köper.

Ett annat alternativ på vägen till klassresan är att sälja lotter eller kläder. En klassisk väg är även att anordna loppmarknad med saker som eleverna tagit med sig hemifrån och som de inte längre behöver.

Vad är då bäst?

Mycket beror på var och hur produkterna ska säljas. Vid sportevenemang är det relativt lätt att sälja både fikabröd och lotter. Det är något som nästintill förväntas finnas. Men varför inte kombinera? Att säja en kokosboll och en kaffe för 25kr är billigt och säljer bra. Men erbjud även hela förpackningar kokosbollar för de som vill ta hem. Även om det är en liten kiosk så bör man hela tiden tänka på merförsäljningen.

För de som vill gå och knacka dörr och sälja är produkter som inte kostar så mycket ett bra alternativ. Detta eftersom många inte har så mycket kontanter hemma. Även här är delikatesser väldigt lättsålda då det är något som inte alltid finns i hemmen. I dessa fall kan lotter däremot vara svårare.

Så välj rätt produkter och rätt väg. Det skapar en väg till den perfekta klassresan.