Unika motorupplevelser i Stockholm

Många som åker till Stockholm gör detta för att uppleva storstadens shopping, se på klassiska turistmål eller njuta av kusten med alla de små öar som skapar den härliga skärgården. Turistnäringen är stor och en gren av denna som vuxit mycket starkt är upplevelsebranschen.

Varför inte testa på något ovanligt på semestern? Testa på Flyboard, äta mat på en beckmörk restaurang eller hoppa fallskärm. Listan kan göras lång på roliga upplevelser i Stockholm oavsett vilket intresse man har. De som har ett stort motorintresse kan bland annat välja mellan:

Privat Helikopter – Att åka på en egen privat sightseeing med helikopter är en upplevelse som man verkligen bär med sig länge. Upp till tre personer ryms i helikoptern (förutom piloten) och man får då se huvudstaden från luften i ca 30 minuter. En av de mäktigaste upplevelserna men även en av de dyraste. Räkna med ett pris på ca 4500kr.

Köra Ferrari – För många bilintresserade är drömmen att någon gång få köra en riktigt snabb (och dyr) sportbil. Varför inte göra drömmen verklig? För ca 1300kr får man nämligen köra en Ferrari eller Lamborghini i ca 20 minuter. Men var försiktig med gasfoten – under huven finns över 550 hästkrafter som gör att man är uppe i 100km/h på mindre än 4 sekunder.

Flyga Flygplan – Att flyga i ett mindre personflygplan är häftigt då man får ett helt nytt perspektiv på staden man flyger över. Men att styra själv är än häftigare. Efter en kortare teorigenomgång får du flyga med en pilot som, när man kommit upp i luften, låter dig hålla i spakarna. För säkerhets skull finns dubbelkommando så man behöver inte vara rädd för att göra fel. I 30 minuter glider man genom luftrummet över Stockholm i en Piper PA 28-161 Warrior. Priset är ca 3500kr

Andra motorrelaterade upplevelser är att köra fyrhjuling, åka Limo, köra rally och terrängkörning med SUV. Bredden är stor och det är inte svårt att hitta en upplevelse som passar just det intresse som man har. Gör semestern till en oförglömlig motorupplevelse!