Vem vill du åka med? Hitta en ny reskompis!

De flesta som inte vill resa själv reser med sina vänner, släkt eller på en gruppresa. Men det finns även andra alternativ. En trend som växer sig allt starkare är att resa med människor man aldrig tidigare träffat men som man ändå delar ett visst intresse med. Det kan ske på flera olika sätt.

Reskompis via reskompis

Reskompis.nu är en webbportal som är uppbyggd med funktioner som gör att medlemmarna lätt kan hitta nya reskompisar. Detta oavsett om man söker några som vill dela på en stuga i fjällen eller om det handlar om att åka jorden runt under ett helt år.

Dess forum är kategoriserat utifrån var man vill resa och det är portalens största styrka. Här finns även en del reserelaterade artiklar som kan vara nyttiga inför resan. Dessa är matnyttiga men liknande kan även hittas hos flera andra reseportalen. Det unika är här istället just möjligheten att skapa spännande möten – inför en spännande resa.

Ha mer kul med en reskompis

Jämförelsesidor

Det finns alltid en fördel att jämföra priser och utbud långt innan resan ska bokas. Då finns tid att läsa på om olika resmål och inte minst boka resan till ett riktigt bra pris. Ett flertal så kallade jämförelsesidor jämför allt från hotellpriser och flygpriser till vad det kan kosta att hyra bil. Det är inte ovanligt att det på dessa sidor även finns liknande funktion som på Reskompis (se ovan).

En del av dessa funktioner är riktigt genomarbetade och smidiga. Andra upplevs mest som utfyllnad vilket kan bero på att företaget som driver sidan främst är expert på att jämföra resor – inte på att skapa funktionella forum.

Möt andra på vägen

Ett alternativ är att genomföra själva resandet själv men umgås med andra väl på plats på resmålet. Du kan exempelvis boka flygbiljett och hotell på egen hand men sedan följa med på anordnade utflykter på plats.

Ett företag som har detta upplägg är Kilroy Travels. En väg att gå är att kontakta företaget och kolla var det anordnas lockande utflykter och boka dessa direkt från Sverige. Sen är det upp till dig att bygga ihop resterande delar på resan.